KOŠ TELE (Tatarský Dezert).
Ingredience: 3 vejce, prášek do pečiva, mouka, cukr moučka.
Koš tele – jeden ze symbolů tatarské kuchyně, orientální sladkost. Vyrábí se z měkkého těsta z prémiové pšeničné mouky a syrových vajec. Jedná se o dezertní jídlo, které se jí s čajem nebo kávou. Všechny ingredience smícháme v míse a vytvoříme z nich těsto. Poté těsto nakrájíme na kosočtverce 3-4 cm velké. Smažíme vše ve vroucím slunečnicovém oleji do zlatohnědé barvy. Osmažené kousky vyndáme z oleje na papírovou utěrku tak, aby na nich nezůstal žádný olej. Vše dáme na talíř a ozdobíme moučkovým cukrem. Nejlépe chutnají s Tatarským čajem. Tatarský čaj je připravován z trávy, tymiánu a máty. Podává se s mátou a sušeným ovocem.